Taiwan: Een eiland vol contrasten en onverwachte schatten
Als ik aan Taiwan denk, komen er een heleboel beelden in me op: bruisende steden vol wolkenkrabbers, serene tempels verscholen in de bergen, prachtige stranden met azuurblauw water en heerlijke streetfood op elke hoek van de straat. Taiwan is een eiland vol contrasten en onverwachte schatten, en ik kan niet wachten om ze met jullie te delen.

Ik heb het geluk gehad om meerdere keren naar Taiwan te reizen, en elke keer ontdek ik weer iets nieuws. Tijdens mijn eerste reis was ik vooral onder de indruk van de hoofdstad Taipei. Deze stad is een metropool vol leven, met hoge gebouwen, drukke straten en een bruisend nachtleven. Maar Taipei heeft ook een meer rustige kant, met prachtige parken, historische tempels en gezellige cafés.

Een van de hoogtepunten van mijn reis was een bezoek aan het Nationaal Paleismuseum. Dit museum herbergt een enorme collectie Chinese kunst, waaronder schilderijen, kalligrafie, beelden en jade. Ik kon urenlang ronddwalen door de zalen en de prachtige kunstwerken bewonderen.

Maar Taiwan heeft veel meer te bieden dan alleen steden. Het eiland heeft een prachtige natuur, met bergen, bossen en stranden. Ik heb een onvergetelijke wandeling gemaakt door het Taroko National Park, waar ik langs steile kliffen, watervallen en azuurblauwe meren wandelde. En ik heb genoten van het snorkelen in de koraalriffen voor de kust van墾丁國家公園 (Kenting Nationaal Park).

En natuurlijk mag ik het eten niet vergeten! Taiwan is een paradijs voor fijnproevers, met een enorme verscheidenheid aan gerechten. Van klassieke straatfoodgerechten zoals gestoomde dumplings en oolongthee-eieren tot verfijnde gerechten in sterrenrestaurants, er is voor ieder wat wils.

De mensen in Taiwan zijn erg vriendelijk en gastvrij. Ik heb me altijd welkom gevoeld, en ik heb veel hulp gekregen van de lokale bevolking.

 • Taiwan is een relatief veilig land, met lage criminaliteitscijfers.

 • Taiwan is een betaalbaar land om te reizen. Je kunt voor een redelijke prijs eten, slapen en vervoer vinden.

 • Dus, als je op zoek bent naar een bestemming vol contrasten en onverwachte schatten, dan is Taiwan de perfecte plek voor jou. Ik raad je zeker aan om dit prachtige eiland te bezoeken en het zelf te ontdekken.

  Een paar tips voor je reis naar Taiwan:

  • Leer een paar basiszinnen in het Mandarijn of Taiwanees. Dit zal je helpen om met de lokale bevolking te communiceren.

  • Neem comfortabele schoenen mee, want je zult veel lopen.

  • Pak licht in, want je zult veel heen en weer reizen.

  • Wees voorbereid op warm en vochtig weer.

  • Geniet van je tijd in Taiwan! Het is een prachtig land met veel te bieden.