17 aprilie
Vă amintiți ziua asta? Ce făceați în 17 aprilie anul trecut? Eu îmi pregăteam trusa de prim-ajutor pentru că știam că urmează o zi grea.
La ora 5 dimineața, am fost trezit de sunetul alarmei. Era ziua în care urma să particip la maratonul de la Boston. M-am antrenat luni de zile pentru asta și eram pregătit să dau tot ce am mai bun.
Când am ajuns la linia de start, era o atmosferă electrică. Erau mii de alergători, toți cu același vis: să termine cursa. Am început să alerg și, la început, totul a mers bine.
Dar pe măsură ce înaintam în cursă, picioarele mele au început să obosească. Începuse să mă doară și stomacul. M-am oprit la o stație de hidratare și am băut un pic de apă.
Am continuat să alerg, dar durerea devenea din ce în ce mai mare. Am început să mă gândesc să renunț, dar apoi m-am gândit la toate antrenamentele grele pe care le-am făcut. Nu puteam să renunț acum.
Am mai alergat puțin și apoi am văzut linia de sosire. Am accelerat și am trecut linia de sosire. Am făcut-o! Am terminat cursa.
Am fost atât de fericit. Îmi venea să plâng de bucurie. Am reușit! Am reușit să termin maratonul de la Boston.
Dar bucuria mea a fost de scurtă durată. La câteva minute după ce am terminat cursa, am auzit două explozii puternice. Am văzut oameni care fugeau și țipând.
Nu știam ce se întâmplă, dar știam că trebuie să plec de acolo. Am alergat cât de repede am putut. M-am ascuns într-o clădire și am așteptat.
Am stat acolo ore întregi, fără să știu ce se întâmplă. În cele din urmă, am ieșit din clădire și m-am întors acasă.
Când am ajuns acasă, am fost întâmpinat de familia mea. Erau atât de fericiți că mă văd acasă în siguranță. M-au îmbrățișat și mi-au spus cât de mult mă iubesc.
Am fost atât de recunoscător că sunt în viață. Mi-am dat seama că viața este prețioasă și că trebuie să profităm de fiecare moment.
17 aprilie a fost o zi care a schimbat viața mea pentru totdeauna. A fost o zi de tragedie, dar a fost și o zi de speranță. A arătat că, chiar și în cele mai întunecate momente, există întotdeauna speranță.