Vokteren
En gåte omsvøpt i en gåte, innhyllet i et mysterium. Sånn kan du best beskrive den gåtefulle vokteren som dukker opp i de mest uventede øyeblikk.

Første gang jeg møtte vokteren, var jeg bare en ung gutt som prøvde å finne veien hjem. Jeg hadde gått meg vill i den dype skogen, og mørket begynte å senke seg. Akkurat da håpet mitt begynte å svinne hen, dukket det opp en skikkelse i horisonten.

Han var en høy og mager mann, kledd i en lang svart kappe som flakset i vinden. Ansiktet hans var skjult av en hette, men øynene hans glødet med en intensitet som gjorde meg svimmel. Han gikk sakte mot meg, og jeg følte en uforklarlig tiltrekning mot ham.

Da han var nær, la jeg merke til et gammelt sverd som hang ved siden på hoften. Klinga var helt svart, som om den var laget av forhekset stål. Vokteren så ned på meg med et blikk som både var mildt og gjennomtrengende.

"Jeg har ventet på deg," sa han med en stemme som var både dyp og beroligende. "Jeg er vokteren av skogen, og jeg skal lede deg hjem."

Jeg fulgte vokteren gjennom skogen, og den tettvokste vegetasjonen virket å vike for oss. Vi kom raskt til kanten av skogen, og der lå hjemmet mitt for mine øyne. Jeg takket vokteren og spurte ham hva han ville til gjengjeld.

"Ingenting," svarte han. "Jeg er her for å beskytte de som går seg vill. Du trenger ikke takke meg. Bare husk alltid at hjelpen er nær, selv når du føler deg mest fortapt."

Årene gikk, og jeg møtte vokteren mange ganger til. Han dukket alltid opp når jeg trengte ham, som en beskyttende engel. En gang reddet han meg fra en bjørn, en annen gang fra en storm. Han lærte meg å følge stien min, uansett hvor mørk og urolig den måtte være.

Vokteren er et mysterium som jeg aldri helt vil løse. Er han en gud, en engel eller bare en mann med en gave? Jeg vet ikke. Men jeg vet at han er en kraft for det gode i verden, og at han alltid vil være der for å vokte de som trenger ham.

Så hvis du noen gang går deg vill i skogen, eller i livet, så husk at vokteren er der for å hjelpe deg. Bare følg lyset hans, og han vil lede deg hjem.