Vitesse-Fortuna

De wedstrijd tussen Vitesse en Fortuna Sittard was een wedstrijd om snel te vergeten. Beide teams speelden matig en er vielen geen doelpunten. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel, waarmee beide teams slechts één punt pakten.

Vitesse begon de wedstrijd sterk en had in de eerste helft een paar goede kansen. Fortuna Sittard kwam echter steeds beter in de wedstrijd en had in de tweede helft ook een aantal goede kansen.

Uiteindelijk konden beide teams niet scoren en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Voor Vitesse was het het vierde gelijkspel op rij, terwijl Fortuna Sittard voor de tweede keer op rij gelijkspeelde.

De teams in vorm

Vitesse is de laatste weken in vorm en heeft slechts één van de laatste vijf wedstrijden verloren. Het team van trainer Thomas Letsch staat op de zesde plaats in de Eredivisie en maakt nog kans op Europees voetbal.

Fortuna Sittard is de laatste weken in mindere vorm en heeft slechts één van de laatste vijf wedstrijden gewonnen. Het team van trainer Sjors Ultee staat op de veertiende plaats in de Eredivisie en moet zich nog veilig spelen.

Het wedstrijdverloop

De wedstrijd begon rustig en er vielen in de eerste helft geen noemenswaardige kansen. Vitesse had in de tweede helft een aantal goede kansen, maar Fortuna Sittard-doelman Alexei Koșelev keepte uitstekend.

Fortuna Sittard kwam in de tweede helft ook een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Vitesse-doelman Daan Reiziger, maar ook hij keepte uitstekend.

Uiteindelijk konden beide teams niet scoren en eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel.

De reacties

Na afloop van de wedstrijd was Vitesse-trainer Thomas Letsch teleurgesteld over het resultaat. "We hadden moeten winnen vandaag", zei hij. "We hadden genoeg kansen, maar we konden ze niet benutten."

Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee was tevreden met het punt. "We hebben goed gespeeld", zei hij. "We hebben een aantal goede kansen gehad, maar we konden ze niet benutten. Maar we hebben ook goed verdedigd en een clean sheet gehouden."

De stand van zaken

Na het gelijkspel staat Vitesse op de zesde plaats in de Eredivisie met 31 punten uit 20 wedstrijden. Fortuna Sittard staat op de veertiende plaats met 19 punten uit 20 wedstrijden.

Vitesse speelt volgende week uit tegen FC Twente. Fortuna Sittard speelt volgende week thuis tegen Sparta Rotterdam.