Utrecht - Vitesse

Afgelopen zaterdag stond de topper tussen FC Utrecht en Vitesse op het programma. Beide ploegen waren goed aan het seizoen begonnen en stonden op een gedeelde eerste plaats. De wedstrijd werd gespeeld in een uitverkocht stadion Galgenwaard en de sfeer was geweldig.

De wedstrijd begon gelijkopgaand, maar al snel nam Utrecht het initiatief. De ploeg van trainer Henk Fraser creëerde kans op kans, maar wist niet te scoren. Ook Vitesse kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar ook zij wisten het net niet te vinden.

• Utrecht had een veldoverwicht, maar kon dit niet in doelpunten uitdrukken.
  • Vitesse speelde compact en was gevaarlijk in de counter.

In de tweede helft werd het spel feller. Beide ploegen wilden de overwinning niet uit handen geven en dat leidde tot een aantal opstootjes. Utrecht bleef de bovenliggende partij, maar het lukte Vitesse om in de 70e minuut tegen de verhouding in op voorsprong te komen. Een voorzet van links werd door invaller Matus Bero ingeschoten.

De goal kwam hard aan bij Utrecht, maar de ploeg toonde veerkracht. Vijf minuten later trok Bart Ramselaar de stand weer gelijk met een prachtig afstandsschot. Utrecht ging op zoek naar de winst en kreeg in de slotfase nog een aantal goede kansen. Maar het lukte niet om de bal binnen te schieten.

Eindstand: 1-1. Een terechte uitslag gezien het wedstrijdverloop. Utrecht was de betere ploeg, maar Vitesse was effectiever. Beide ploegen staan nu op een gedeelde tweede plaats, met één punt minder dan koploper Feyenoord. De strijd om de titel is nog lang niet beslist.