Thomas Meunier
"Thomas Meunier" staat gekend als een van de beste Belgische voetballers van dit moment. Hij speelde onder andere voor Club Brugge, Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, zijn privéleven en zijn dromen voor de toekomst.

Een talentvolle voetballer


Thomas Meunier werd op 12 september 1991 geboren in Sint-Truiden. Al op jonge leeftijd bleek hij een groot voetbaltalent te hebben. Hij begon zijn carrière bij RUS Rekem, maar al snel werd hij opgemerkt door Club Brugge. In 2009 maakte hij zijn debuut in de Belgische Eerste Klasse.
Meunier speelde vijf seizoenen voor Club Brugge en won in die periode twee landstitels. Hij groeide uit tot een van de beste rechtsbacks van België en werd in 2014 uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar.

Naar het buitenland


In 2016 vertrok Meunier naar Paris Saint-Germain. In Parijs won hij vier landstitels en drie Franse bekers. Hij speelde ook in de Champions League en bereikte in 2020 de finale.
Na vier seizoenen bij PSG vertrok Meunier naar Borussia Dortmund. In Duitsland won hij in 2021 de DFB-Pokal.

Rode Duivel


Meunier is ook een vaste waarde in het Belgische nationale elftal. Hij debuteerde in 2013 en speelde sindsdien meer dan vijftig interlands. Meunier was erbij toen de Rode Duivels in 2018 derde werden op het WK in Rusland.

Privéleven


Meunier is getrouwd met Deborah Panzokou en samen hebben ze twee kinderen. Het gezin woont in Dortmund, waar Meunier speelt voor Borussia Dortmund.

Droom voor de toekomst


Meunier droomt ervan om nog vele jaren op het hoogste niveau te voetballen. Hij wil ook nog een keer de Champions League winnen. Met Borussia Dortmund hoopt hij dit seizoen de Bundesliga te winnen.

Een rolmodel


Thomas Meunier is een rolmodel voor vele jonge voetballers. Hij is een hardwerkende en talentvolle speler die alles heeft gegeven om zijn droom waar te maken.