Sparta Rotterdam Ajax

Jong Ajax wist woensdagavond in Rotterdam met 4-2 te winnen van Sparta Rotterdam in de KNVB-beker. Brian Brobbey scoorde twee keer voor de bezoekers, terwijl Mohamed Taabouni en Lennart Thy de doelpunten voor Sparta maakten.
Sparta begon sterk aan de wedstrijd en kwam al in de 4e minuut op voorsprong via Taabouni. De Rotterdammers waren daarna de betere ploeg, maar Ajax wist toch op gelijke hoogte te komen in de 22e minuut door een doelpunt van Brobbey.
Na rust bleef Sparta de bovenliggende partij, maar het was Ajax dat in de 65e minuut op voorsprong kwam door een tweede doelpunt van Brobbey. Sparta gaf echter niet op en kwam in de 75e minuut weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Thy.
In de verlenging was Ajax echter de sterkere ploeg en wist het in de 105e minuut de winnende goal te maken door een doelpunt van Naci Ünüvar. Sparta probeerde nog wel terug te komen, maar het mocht niet meer baten.
Door de winst plaatst Ajax zich voor de kwartfinales van de KNVB-beker. Sparta Rotterdam is uitgeschakeld.