PSV AZ

PSV heeft in de Eredivisie een belangrijke overwinning geboekt op AZ. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy won in eigen huis met 2-0 door doelpunten van Cody Gakpo en Xavi Simons.

PSV begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al snel enkele goede kansen. In de 10e minuut was het Gakpo die de thuisploeg op voorsprong zette. De aanvaller kreeg de bal van Yorbe Vertessen en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied hard raak.

AZ probeerde daarna terug in de wedstrijd te komen, maar PSV verdedigde goed en gaf weinig weg. De beste kans voor de Alkmaarders was voor Jesper Karlsson, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Walter Benitez.

In de tweede helft bleef PSV de bovenliggende partij. De ploeg kreeg veel kansen, maar verzuimde om de voorsprong uit te breiden. In de 75e minuut was het Simons die de wedstrijd definitief besliste. De middenvelder kreeg de bal van Ibrahim Sangaré en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied hard raak.

Door de overwinning komt PSV op gelijke hoogte met AZ op de tweede plaats in de Eredivisie. De ploeg van Van Nistelrooy heeft nu 27 punten uit 13 wedstrijden, evenveel als AZ. Feyenoord is koploper met 33 punten uit 13 wedstrijden.

## Waarom PSV AZ versloeg
  • PSV begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al snel enkele goede kansen.
  • AZ had moeite om in de wedstrijd te komen en gaf weinig weg.
  • PSV was in de tweede helft de bovenliggende partij en kreeg veel kansen.
  • Simons besliste de wedstrijd in de 75e minuut met een hard schot vanaf de rand van het strafschopgebied.