Heracles wint eindelijk weer eens in Waalwijk

Voor de ploeg van Peter den Ouden was het alweer bijna vijfhonderd dagen geleden dat er in Waalwijk werd gewonnen. Met een 3-2 overwinning op RKC Waalwijk doorbrak Heracles dat slechte nieuws, hoewel de club nog steeds onderaan staat in de eredivisie.

Heracles kwam al na 10 minuten op voorsprong door een doelpunt van Luca de la Torre. Ilias Bel Hassani maakte in de 15e minuut gelijk namens RKC. Na rust bracht Samuel Armenteros de Almeloërs opnieuw op voorsprong en gaf RKC halverwege de tweede helft weer antwoord via een kopbal van Yassin Oukili. In de 80e minuut maakte Rai Vloet de beslissende 2-3 voor Heracles.

Door de overwinning staat Heracles nu drie punten boven hekkensluiter Fortuna Sittard, dat zaterdag met 1-4 verloor van Feyenoord. De Almeloërs moeten volgende week op bezoek bij NEC Nijmegen, terwijl RKC Waalwijk naar Arnhem gaat om het op te nemen tegen Vitesse.