Genk verslaat Club Brugge in een vurige topper

Genk en Club Brugge leverden zondagavond een bloedstollende topper in de Jupiler Pro League. De Limburgers trokken uiteindelijk aan het langste eind en wonnen met 2-1.

De eerste helft was een waar spektakelstuk. Genk nam al snel de leiding via een kopbal van Paul Onuachu. Club Brugge antwoordde echter snel met een doelpunt van Noa Lang. De wedstrijd ging vervolgens gelijk op, met kansen aan beide kanten.

In de tweede helft kreeg Genk steeds meer vat op de wedstrijd. De Limburgers creëerden enkele goede kansen, maar het duurde tot de 75ste minuut voordat ze opnieuw scoorden. Bryan Heynen trapte een vrije trap onhoudbaar binnen.

Club Brugge probeerde nog terug te komen, maar de Genkse defensie hield stand. De Limburgers pakten zo een belangrijke overwinning in de strijd om de titel.

Onuachu opnieuw beslissend

Paul Onuachu was opnieuw de grote man bij Genk. De Nigeriaanse spits scoorde zijn negende doelpunt van het seizoen en was een constante dreiging voor de Brugse defensie.

Met zijn doelpunt bracht Onuachu Genk op voorsprong en zette hij de ploeg op weg naar de overwinning. De spits is dit seizoen in uitstekende vorm en is een belangrijke schakel in het succes van Genk.

Club Brugge mist scherpte

Club Brugge speelde een goede wedstrijd, maar miste de scherpte in de afwerking. De Bruggelingen creëerden enkele goede kansen, maar wisten deze niet te benutten.

Noa Lang scoorde wel het gelijkmakende doelpunt, maar de Nederlandse aanvaller kon daarna niet meer scoren. Ook andere spelers van Club Brugge hadden moeite om het Genkse doel te vinden.

Het gebrek aan scherpte kostte Club Brugge uiteindelijk de overwinning. De Bruggelingen zullen in de volgende wedstrijden moeten verbeteren om kans te maken op de titel.

Genk pakt belangrijke overwinning

Genk pakte met de overwinning op Club Brugge een belangrijke stap in de strijd om de titel. De Limburgers staan nu op de eerste plaats in de Jupiler Pro League, met twee punten voorsprong op Club Brugge.

Genk heeft nog een zwaar programma voor de boeg, maar de overwinning op Club Brugge geeft de ploeg veel vertrouwen. De Limburgers zullen er alles aan doen om de titel dit seizoen binnen te halen.