Genk geeft Cercle Brugge veertien op een dienblad

In een bijzonder matig gespeeld duel is Cercle Brugge er niet in geslaagd om een goed resultaat mee te nemen uit Genk. De thuisploeg won met maar liefst 4-0 en kwam amper in de problemen. Bij Cercle Brugge gingen de koppen snel naar beneden na een kwartier spelen.

Toch begon Cercle Brugge nog het beste aan de wedstrijd. De beste kans was voor Ueda, die een voorzet van Deman net naast kopte. Enkele minuten later viel dan toch de openingstreffer voor Genk. Een voorzet van Trésor kwam bij Paintsil terecht, die bij de eerste paal simpel binnen kon koppen. De goal gaf Genk vleugels en enkele minuten later was het al 2-0. Samatta kon simpel uithalen na een blunder van Deman.

De defensie van Cercle Brugge stond er bijzonder slecht bij en Genk kon naar believen scoren. Onuachu was in de 25ste minuut trefzeker na een hoekschop en Paintsil maakte er in de 32ste minuut 4-0 van. De defensieve organisatie bij Cercle Brugge was dramatisch en de spelers leken bij momenten niet te weten wat ze moesten doen.

In de tweede helft viel er nog amper iets te beleven. Cercle Brugge kwam nooit in de buurt van de Genkse goal en Genk leek ook niet meer echt te willen. De thuisploeg had de klus geklaard en Cercle Brugge kon met een kater terug naar huis.

Analyse

Cercle Brugge had vooraf nog puntenambitie in Genk, maar de ploeg was niet bij machte om de thuisploeg ook maar een beetje in de problemen te brengen. De defensie van Cercle Brugge was dramatisch slecht en gaf Genk te veel ruimte. Ook aanvallend was Cercle Brugge bijzonder pover en de ploeg kon amper een kans creëren.

Voor trainer Miron Muslic is het opnieuw een domper. De ploeg is nog steeds niet op dreef en staat nu op de voorlaatste plaats in de stand. Genk daarentegen doet een goede zaak en komt op de derde plaats.

Opstellingen

Genk: Vandevoordt, Arteaga, Sadick, McKenzie, Paintsil, Heynen, Hrosovsky, Trésor, Samatta, Onuachu, Bongonda

Cercle Brugge: Majecki, Velkovski, Daland, Deman, Popovic, Van der Bruggen, Vanhoutte, Ueda, Hotic, Somers, Miangue

Doelpunten: Paintsil (16', 32'), Samatta (19'), Onuachu (25')