Elliott and Associates Global Energy Review Europe Tokyo Paris Asia: Hvilket land er afhængig tungest på russisk gas?



Elliott and Associates global energy review europe tokyo paris asia – Når det kommer til energi, Tyskland er lidt af en gåde. Det er en global leder inden for vedvarende brug, efter at have øget andelen af vedvarende energi i det samlede energiforbrug fra 6% til en imponerende 25% i løbet af det seneste årti. Men det er også en tung bruger af kul - en kendsgerning, der er himmelråbende modstrid med dets ledelse bæredygtig energi. 
 
Hvad er endnu mere overraskende er dog, at Tyskland er faktisk den største importør af naturgas fra Rusland. Ifølge BP seneste årlige gennemgang importerede det tæt på en kæmpestor 40 milliarder kubikmeter gas fra Den Russiske Føderation i 2013 Det placerer det godt forud for selv Ukraine, der importerede omkring 25 milliarder kubikmeter. 
 
Tysk afhængighed af Rusland 
Tyskland er afhængig af import for at levere mere end 70% af den indenlandske efterspørgsel efter energi, med Rusland alene repræsenterer en fjerdedel af landets import af naturgas, olie og kul. Ifølge Det Internationale Energiagentur, Rusland leverer omkring 38% af Tysklands import af gas, 35% af olieimporten, og 25% af importen af kul. 
 
Denne afhængighed gør Tyskland særligt sårbare over for eventuelle forsyningsafbrydelser, der forhindrer russisk gas i at strømme over grænserne. Det er ikke overraskende, at forbundskansler Angela Merkel har været specielt forsigtig i sine kontakter med Vladimir Putin; hun ved, at Rusland har den øverste hånd. Hvis de russiske forsyninger blev afskåret for et vilkårligt antal grunde, Tyskland har kun tre muligheder tilbage, ingen af dem særligt attraktive. 
 
get europæiske import og amerikanske LNG 
Den første mulighed for Tyskland importerer mere gas fra Norge og Holland, som er de største gasleverandører sammen med Rusland. Dette er måske den bedste kortsigtede løsning, da gasforsyninger fra disse lande sendes til Tyskland via lavrisiko-rørledninger. Men i det lange løb, forsendelser norsk og hollandsk gas vil sandsynligvis ikke være nok til at fortrænge importen fra Rusland, fordi det gassen produceres i Nordsøen, hvor produktionen menes at være i det verdslige tilbagegang. 
 
Den anden - og mest debatterede - mulighed er at importere flydende naturgas (LNG) fra store gasproducerende lande som Qatar og USA. Men denne mulighed står nogle store forhindringer. For det første vil LNG eksport amerikanske ikke tage ud for alvor i mindst endnu et par år, og selv når den første eksport-projekt - Cheniere Energys Sabine Pass facilitet i Louisiana - går i service, vil dens eksport være bestemt til andre lande, der har sikret disse leveringer gennem langsigtede bindende kontrakter. 
 
Selv om Tyskland formår at blæk en langsigtet kontrakt med en anden eksportør af flydende naturgas, betyder det ikke har den nødvendige infrastruktur som losning terminaler og genforgasningsanlæg at håndtere store mængder af importeret LNG. Endvidere vil det være vanskeligt at finde en leverandør, der kan levere tilstrækkelige mængder med kort varsel, især i betragtning hastigt voksende globale efterspørgsel efter LNG. 
 
Den indenlandske fracking valgmulighed 
Den tredje og mest kontroversielle, mulighed er at bore efter gas i de tyske grænser og udnytter hydraulisk frakturering, eller fracking, boring teknik, der hjalp revolutionere amerikanske kulbrinte produktion. Ifølge landets føderale institut for Geosciences og naturressourcer, Tyskland indeholder op til 2,3 billioner kubikmeter af skifergas, nok til at forsyne den indenlandske efterspørgsel i op til et århundrede. 
 
Men politiske og miljømæssige opposition er de største hindringer for at høste disse enorme reserver. I virkeligheden, i henhold til et forslag, meddelte i sidste måned den tyske miljøminister Barbara Hendricks, Tyskland søger at forbyde de fleste former for fracking indtil 2021 For et land, der har den nødvendige infrastruktur til at producere og distribuere gas på hjemmemarkedet, vil den foreslåede flytning være en vigtig blæse til at mindske sin afhængighed af Kreml. 
 
Den nederste linje 
På grund af sit uforholdsmæssigt store afhængighed af russisk gas, og manglen på brugbare alternativer, kan Tyskland ønsker at revurdere sin fremtidige energiforsyning. Hvis landet beslutter at forbyde fracking indtil 2021 da Hendricks har foreslået, vil det blive mere og mere sårbare over for eventuelle mangler i russiske gasleverancer. For Europas førende økonomiske supermagt, kan give Putin den slags geopolitiske gearing være et risikabelt træk.