Elfsborg mot Kalmar FF – en match att minnas

Elfsborg och Kalmar FF gjorde upp om viktiga poäng i en match som hade allt. Spänning, dramatik och ett oväntat slut.

Matchen började i ett högt tempo, med båda lagen som visade upp ett offensivt spel. Elfsborg hade det första riktigt farliga läget, men Kalmars målvakt stod för en fin räddning. Kalmar svarade upp med ett par farliga chanser, men Elfsborgs försvar stod pall.

I den 30:e minuten tog Elfsborg ledningen genom en nick från Per Frick. Ett vackert anfall som avslutades med ett perfekt inlägg från Johan Larsson. Kalmar försökte kvittera, men Elfsborg försvarade sig bra.

I andra halvlek fortsatte Elfsborg att pressa på, och i den 60:e minuten utökade de sin ledning till 2-0 genom Jesper Karlsson. Ett snyggt solomål som lämnade Kalmars försvar chanslösa.

Kalmar vägrade dock att ge upp. De reducerade i den 75:e minuten genom en straffspark av Filip Sachpekidis. Nu var det match igen, och Kalmar jagade kvitteringen.

I den 89:e minuten fick Kalmar en frispark strax utanför straffområdet. Filip Sachpekidis tog hand om frisparken och sköt ett hårt och välplacerat skott som gick in i Elfsborgs mål. 2-2 och Kalmar hade kvitterat på tilläggstid. Ett dramatiskt slut på en underhållande match.

Matchen slutade alltså 2-2, ett resultat som båda lagen nog var nöjda med. Elfsborg hade ledningen två gånger om, men Kalmar visade upp en stark moral och lyckades komma tillbaka. En match som hade allt, och som säkert kommer att gå till historien som en av de mest spännande matcherna i årets allsvenska.