Dortmund PSG

Voor de misschien wel belangrijkste wedstrijd van het seizoen moest Dortmund het opnemen tegen de Franse topclub PSG. De wedstrijd werd in de Allianz Arena gespeeld en de spanning was om te snijden. Beide ploegen hadden de voorgaande wedstrijden gewonnen en stonden aan de top van de poule.

De eerste helft begon rustig, maar al snel werd duidelijk dat PSG de bovenliggende partij was. De sterrenformatie uit Parijs domineerde het spel en creëerde de beste kansen. Dortmund was vooral bezig met verdedigen en kon nauwelijks een vuist maken in aanvallend opzicht.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. PSG bleef de bovenliggende partij en Dortmund kreeg geen vat op het spel. De Franse ploeg kwam op voorsprong door een doelpunt van Kylian Mbappé. Dortmund probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar het mocht niet baten. PSG won uiteindelijk met 1-0 en plaatste zich voor de volgende ronde van de Champions League.

Voor Dortmund was het een teleurstellende uitschakeling, maar de ploeg kan met opgeheven hoofd terugkijken op het seizoen. De Duitse kampioen heeft laten zien dat het kan wedijveren met de beste ploegen van Europa. Nu is het tijd om zich te richten op de Bundesliga en de DFB-Pokal, waar Dortmund nog steeds kans maakt op de dubbel.

PSG daarentegen kan met vertrouwen uitkijken naar de volgende ronde van de Champions League. De Franse kampioen heeft laten zien dat het een ploeg is om rekening mee te houden. Met sterren als Mbappé, Neymar en Messi in de gelederen, is PSG een van de favorieten om de Champions League te winnen.