De man met de warmste glimlach van België
We kennen hem allemaal, Baptiste Planckaert, de zoon van Eddy Planckaert en de broer van Francesco Planckaert. Maar wie is Baptiste Planckaert nu eigenlijk? En waarom wordt hij zo graag gezien door het Vlaamse volk?

De Planckaerts: een wielerfamilie

De familie Planckaert is een echte wielerfamilie. Vader Eddy Planckaert was een succesvol wielrenner, die onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix won. Ook zijn broers Willy en Walter waren professionele wielrenners.
Baptiste Planckaert groeide op in een wielerfamilie en het was dan ook niet verwonderlijk dat hij ook de wielersport in ging. Hij reed enkele jaren als prof, maar brak niet echt door. Toch werd hij wel een bekend gezicht in Vlaanderen, dankzij zijn deelname aan het tv-programma "De Planckaerts".

Baptiste Planckaert en "De Planckaerts"

In 2011 startte de realityserie "De Planckaerts" op Vier. In deze serie volgden we het gezin Planckaert in hun dagelijkse leven. We zagen hoe ze samen leefden, werkten en feestten.
Baptiste Planckaert was meteen een van de meest populaire gezichten van het programma. Hij was altijd vrolijk en opgewekt, en hij had een aanstekelijke lach. Het publiek smolt voor zijn charme en hij werd al snel een publiekslieveling.

Baptiste Planckaert na "De Planckaerts"

Na "De Planckaerts" bleef Baptiste Planckaert in de media actief. Hij presenteerde enkele tv-programma's, waaronder "Planckaert en Co" en "De Planckaerts: terug naar de roots". Ook deed hij mee aan enkele realityprogramma's, zoals "Expeditie Robinson" en "Dancing with the Stars".
Baptiste Planckaert is inmiddels een bekende Vlaming, die geliefd is bij het grote publiek. Hij is een voorbeeld van hoe je met een positieve instelling en een warm hart ver kunt komen.