Club Brugge en Molde

Twee ploegen met een lange geschiedenis in de Europese competities, Club Brugge en Molde, troffen elkaar in de play-offs van de UEFA Champions League. Het was een duel tussen twee teams die in hun respectievelijke landen tot de top behoren en als enige Belgische en Noorse ploeg nog in de race waren voor een plaats in de groepsfase.

Club Brugge, de Belgische landskampioen, is een vaste waarde in Europa. De club heeft meerdere keren de Belgische competitie gewonnen en nam al vaak deel aan de Champions League. Molde, de Noorse bekerwinnaar, is een relatief kleine club, maar heeft de laatste jaren grote stappen gezet in Europa. De ploeg won de Noorse beker in 2013 en 2014 en behaalde in 2015 de groepsfase van de Europa League.

De eerste wedstrijd werd gespeeld in Brugge. Club Brugge begon sterk en kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Wesley. Molde vocht echter terug en kwam nog voor de rust op gelijke hoogte door een doelpunt van Magnus Wolff Eikrem. In de tweede helft kreeg Club Brugge de beste kansen, maar slaagde er niet in om het winnende doelpunt te maken. De wedstrijd eindigde in 1-1.

De returnwedstrijd werd gespeeld in Molde. Molde begon weer sterk en kwam al na 10 minuten op voorsprong door een doelpunt van Björn Bergmann Sigurdarson. Club Brugge vocht terug en kwam nog voor de rust op gelijke hoogte door een doelpunt van Ruud Vormer. In de tweede helft kreeg Molde de beste kansen, maar slaagde er net als Club Brugge niet in om het winnende doelpunt te maken. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Na twee gelijke spelen werd er verlengd. In de verlenging was het Molde dat de beste kansen kreeg. De Noorse ploeg scoorde twee keer, door doelpunten van Eirik Hestad en Magnus Wolff Eikrem, en won de wedstrijd met 3-1. Molde plaatste zich daarmee voor de groepsfase van de Champions League en Club Brugge werd uitgeschakeld.

Het was een teleurstelling voor Club Brugge, maar de Belgische ploeg kan trots zijn op zijn prestaties in Europa. De ploeg heeft het goed gedaan tegen een sterke tegenstander en heeft laten zien dat het tot de top van het Europese voetbal behoort.