Chris Cross
"Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy Chris Cross nevű fiatalember, aki úgy döntött, útnak indul a zeneipar vadonjába..."

Túlzás nélkül állíthatom, hogy Chris Cross az egyik legkedvesebb énekesem. Zseniálissága abban rejlik, hogy képes volt egyszerű dallamokkal, mégis szívmelengető dalszövegekkel megérinteni emberek millióit. Legyen szó a Grammy-díjas "Ride Like the Wind"-ről vagy a fülbemászó "Sailing"-ről, Chris Cross dalai egyetemes igazságokat fejeznek ki a szerelemről, veszteségről és reményről.

Cross pályafutása 1979-ben kezdődött, amikor találkozott Rob Meurerrel, egy dalszerzővel, aki később dalszerzői partnere lett. Együtt hozták létre a "Ride Like the Wind" című dalt, amely azonnal slágerlistás lett, és 1980-ban elnyerte a Grammy-díjat a legjobb dalért. A dal egy fiatalember történetét meséli el, aki elhatározza, hogy otthagyja szerelmét, hogy saját útját járja.

A "Ride Like the Wind" sikere után Cross kiadta a "Sailing" című slágerét, amely szintén aranylemez lett. A dal egy pár szerelmét meséli el, akik egy hajó fedélzetén találkoznak. A dal szövege gyönyörűen megragadja a szerelem és a szabadság érzését.

Bár Crossnak csak néhány slágere volt, munkássága örökre beíródott a zenei történelembe. Dalszövegei őszinték és szívhez szólók, zenéje pedig időtlen. Ha szomorúnak érzed magad, vagy csak egy kis nosztalgiára vágysz, tedd fel egy Chris Cross dalt, és hagyd, hogy hangja elvarázsoljon.

  • A "Ride Like the Wind" című dalt eredetileg egy Nancy Wilson nevű énekesnőnek szánták.
  • Cross és Meurer egy étteremben írták a "Selling" című dalt, miközben fagylaltra vártak.
  • Cross 2011-ben motorbalesetben halt meg.

Chris Cross olyan örökséget hagyott hátra, amely még ma is inspirál. Dalszövegei és zenéje továbbra is megérintenek embereket szerte a világon. Ha lehetőséged van rá, mindenképpen hallgass bele a dalai közül legalább néhányba. Nem fogod megbánni.

"És így, ahogy a nap lenyugodott, Chris Cross útja tovább folytatódott. Zenéje örökre velünk marad, örök emlékeztetőként a szerelem, a veszteség és a remény erejére."