Brann Odd

Brann og Odd har møttes til kamp i Eliteserien mange ganger opp gjennom årene, og disse oppgjørene har ofte vært preget av høy temperatur både på og utenfor banen.
Rivaliseringen mellom de to klubbene har røtter tilbake til 1990-tallet, da både Brann og Odd var på topp i norsk fotball. I 1996 møttes lagene i en avgjørende kamp på Brann Stadion, der Brann måtte vinne for å sikre seriesgullet. Kampen endte 2-2, og Odd tok dermed gullet på målforskjell.
Siden den gang har det vært flere episoder som har bidratt til å øke rivaliseringen mellom klubbene. I 2001 ble Odd dømt for å ha tuklet med spilleunderlaget før en kamp mot Brann, noe som førte til at klubben ble trukket tre poeng. I 2007 uttalte daværende Odd-trener Arne Sandstø at Brann ikke var et ekte topplag. Disse uttalelsene falt ikke i god jord i Bergen, og de to klubbene har siden den gang hatt flere harde bataljer på banen.
I de senere årene har rivaliseringen mellom Brann og Odd blitt noe mindre intens, men det er fortsatt mye prestisje i oppgjørene mellom de to lagene. Brann-supporterne har tradisjonelt sett på Odd som en liten klubb fra distriktet, mens Odd-supporterne har sett på Brann som en stor og arrogant klubb fra vestlandet.
Rivaliseringen mellom Brann og Odd er en viktig del av norsk fotballhistorie, og den vil helt sikkert fortsette å prege oppgjørene mellom de to lagene i mange år fremover.

Scenen er satt

Det er en kald oktoberkveld i Bergen, og Brann Stadion er fylt til randen av forventningsfulle supportere. Brann og Odd møtes til årets siste oppgjør i Eliteserien, og det er mye som står på spill for begge lag. Brann kjemper for å sikre en plass i Europacupen, mens Odd trenger poeng for å unngå nedrykk.
Atmosfæren i stadion er elektrisk, og det er tydelig at både spillere og supportere er klar over betydningen av kampen. Brann starter kampen best, og de tar ledelsen etter bare fem minutter ved spissen Erik Huseklepp. Odd kommer imidlertid tilbake i kampen, og de utligner ved midtspiss Olivier Occé like før pause.
I andre omgang er det Odd som tar over initiativet, og de presser Brann bakover på banen. Brann-forsvaret sliter med å stå imot Odds angrep, og etter 70 minutter tar Odd ledelsen ved midtbanespiller Markus Kaasa. Brann prøver å svare, men de klarer ikke å skape de store sjansene. Odd vinner til slutt kampen 2-1, og de tar dermed et viktig steg mot å sikre plassen i Eliteserien for neste sesong.

Branns skuffelse

Brann-supporterne er naturlig nok skuffet over resultatet, men de gir likevel laget sitt stående applaus for den innsatsen de har lagt ned. Brann-trener Lars Arne Nilsen sier at han er stolt av laget sitt, selv om de ikke klarte å vinne kampen.
"Vi ga alt vi hadde, men det holdt dessverre ikke i dag," sier Nilsen. "Odd var det bedre laget i andre omgang, og de fortjente å vinne."
Brann har nå to kamper igjen av sesongen, og de må vinne begge hvis de skal sikre en plass i Europacupen. Nilsen sier at laget hans vil gjøre alt de kan for å nå dette målet.
"Vi har fortsatt en sjanse til å nå Europacupen, og vi skal gjøre alt vi kan for å greie det," sier Nilsen. "Vi vet at det blir vanskelig, men vi har troen på oss selv."