Bas Nijhuis
Bas Nijhuis is een van de bekendste en meest ervaren voetbalscheidsrechters van Nederland. Hij is al jarenlang actief op het hoogste niveau en heeft een indrukwekkende staat van dienst. In deze blog gaan we dieper in op het leven en de carrière van Bas Nijhuis.

Het begin

Bas Nijhuis werd geboren in 1977 in Enschede. Al op jonge leeftijd bleek hij een passie voor voetbal te hebben. Hij begon zijn carrière als scheidsrechter in de lokale amateurcompetities. In 2002 promoveerde hij naar de KNVB en in 2007 maakte hij zijn debuut in de Eredivisie.

Doorbraak

De doorbraak van Nijhuis kwam in het seizoen 2010/2011. Hij werd dat jaar benoemd tot scheidsrechter van het jaar en maakte zijn debuut in de Champions League. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de top van het Nederlandse voetbal.

Stijl

Nijhuis staat bekend om zijn rustige en beheerste stijl van fluiten. Hij is niet bang om kaarten te trekken, maar doet dit altijd op een faire en gemotiveerde manier. Spelers en trainers respecteren hem om zijn duidelijke communicatie en zijn vermogen om lastige situaties te ontzenuwen.

Hoogtepunten

In zijn carrière heeft Nijhuis veel hoogtepunten beleefd. Hij was scheidsrechter bij de finale van de KNVB Beker in 2012 en floot ook de Johan Cruijff Schaal in 2013. Op internationaal niveau leidde hij wedstrijden in de Champions League, de Europa League en de Nations League.

Controverses

Nijhuis is natuurlijk niet altijd even populair. Zoals elke scheidsrechter heeft hij ook wel eens controversiële beslissingen genomen. In 2018 werd hij bijvoorbeeld geschorst na een wedstrijd waarin hij een rode kaart trok voor een onschuldige tackle. Toch blijft Nijhuis een van de meest gerespecteerde scheidsrechters van Nederland.

Persoonlijk leven

Naast zijn carrière als scheidsrechter is Nijhuis ook vader van twee kinderen. Hij is getrouwd met zijn vrouw Monique. In zijn vrije tijd houdt hij van golfen en motorrijden.

Call to Action

Bas Nijhuis is een voorbeeld voor veel jonge scheidsrechters. Hij is een bewijs dat je met hard werken en doorzettingsvermogen ver kunt komen in het voetbal. Als je geïnteresseerd bent in een carrière als scheidsrechter, dan raden we je aan om Nijhuis als voorbeeld te nemen.