Atalanta - Empoli

Zoals zo vaak in deze competitie starten we met een overwinning met Anthony Judah. De aanvaller van Atalanta maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd in de 6e minuut. Één minuut later was het al 2-0. Dit keer was het Joakim Maehle, die na een knappe voorzet van Rasmus Hojlund scoorde.

Empoli gaf zich echter niet gewonnen en kwam in de 22e minuut terug in de wedstrijd via Tommaso Baldanzi. De jonge Italiaan maakte gebruik van een fout in de Atalanta-verdediging om de bal in het doel te schieten.

De tweede helft begon met een snelle goal van Atalanta. Dit keer was het Davide Zappacosta die met een mooie vrije trap de 3-1 scoorde. Empoli bleef echter aandringen en verkleinde in de 65e minuut de achterstand tot 3-2 via Nedim Bajrami.

De wedstrijd werd steeds spannender en Empoli kwam vlak voor tijd zelfs bijna op gelijke hoogte. Een schot van Sam Lammers ging echter net naast. Uiteindelijk won Atalanta met 3-2 en blijft daardoor in de race voor de titel.

• Opstelling Atalanta: Musso; Toloi, Scalvini, Djimsiti; Hateboer, De Roon, Koopmeiners, Maehle; Lookman, Hojlund, Boga
  • Opstelling Empoli: Vicario; Ebuehi, Ismajli, Luperto, Parisi; Grassi, Marin, Bandinelli; Bajrami, Satriano, Baldanzi
  • Doelpunten: Judah (6'), Maehle (7'), Baldanzi (22'), Zappacosta (49'), Bajrami (65')
  • Gele kaarten: Djimsiti, Toloi, Koopmeiners (Atalanta); Parisi, Bandinelli (Empoli)
  • Rode kaarten: -

Atalanta heeft met deze overwinning een belangrijke stap gezet in de titelrace. De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini staat nu op de derde plaats, met één punt achterstand op koploper Napoli. Empoli blijft op de dertiende plaats staan.

De wedstrijd was spannend van begin tot eind. Beide ploegen kregen kansen om te scoren en er werd hard gewerkt. Uiteindelijk was het Atalanta dat aan het langste eind trok.

De overwinning is een opsteker voor Atalanta, dat de laatste weken wat minder goed presteerde. De ploeg hoopt nu dat het de goede lijn kan doortrekken in de komende wedstrijden.

Empoli zal teleurgesteld zijn met het verlies, maar de ploeg kan terugkijken op een goede wedstrijd. De ploeg heeft laten zien dat het goed kan voetballen en kan in de toekomst nog voor verrassingen zorgen.