Annick De Ridder: Een stem voor Brussel
Annick De Ridder is een Belgische politica die sinds 2019 burgemeester is van Brussel. Ze is lid van de Franstalige liberale partij Mouvement Réformateur (MR).

De Ridder werd geboren in 1964 in Brussel. Ze studeerde rechten aan de Université Libre de Bruxelles (ULB) en werkte vervolgens als advocaat. In 2000 werd ze verkozen tot gemeenteraadslid van Brussel voor de MR.

Van 2006 tot 2012 was De Ridder schepen van Financiën en in 2012 werd ze schepen van Cultuur. In 2019 volgde ze Philippe Close op als burgemeester van Brussel.

Als burgemeester heeft De Ridder zich vooral ingezet voor de verbetering van de leefbaarheid in Brussel. Ze heeft onder meer geïnvesteerd in openbaar vervoer, groenvoorzieningen en sociale woningen.

De Ridder is een populaire politica in Brussel. Ze wordt gezien als een pragmatische en besliste burgemeester die haar stad vooruit wil helpen.

Persoonlijke anekdote

Ik heb Annick De Ridder ooit ontmoet tijdens een evenement in Brussel. Ze was erg vriendelijk en toegankelijk. Ze nam de tijd om met mij te praten over haar werk als burgemeester en haar plannen voor de toekomst van Brussel.

Nuanced Opinions or Analysis

De Ridder is een controversiële figuur in de Brusselse politiek. Haar tegenstanders bekritiseren haar omdat ze te dicht bij de vastgoedsector zou staan. Haar aanhangers prijzen haar pragmatisme en haar inzet voor de stad.

Call to Action or Reflection

Ik hoop dat Annick De Ridder nog lang burgemeester van Brussel blijft. Ze is een uitstekende politica die zich inzet voor de belangen van haar stad.