Anderlecht wint nipt in Brugge tegen concurrent Cercle

Anderlecht heeft Cercle Brugge zaterdagavond met 2-3 verslagen in een rechtstreekse confrontatie voor Europees voetbal. De Brusselaars staan zo weer op de derde plaats in de Jupiler Pro League.

Anderlecht kwam in Brugge al na twee minuten op voorsprong, toen Islam Slimani een voorzet van Sergio Gomez binnen kopte. Cercle reageerde bijna meteen met een schot van Matisse Samoise, maar Hendrik Van Crombrugge redde knap. Na een kwartier spelen was het toch Cercle dat gelijkmaakte, toen Dimitri Beridze op aangeven van Robbe Decostere de 1-1 binnen trapte.

Na de rust zorgde Noah Sadiki op aangeven van Mario Stroeykens voor de 2-1 voor Cercle, maar Anderlecht kwam alweer snel langszij. Wesley Hoedt maakte de gelijkmaker na een hoekschop van Michel Vlap. De 2-3 eindstand viel in de slotfase, toen Lior Refaelov een voorzet van Gomez binnen kopte.

Door de zege klimt Anderlecht naar de derde plaats in de stand, met 44 punten uit 25 wedstrijden. Cercle blijft steken op de zevende plaats, met 38 punten uit 25 wedstrijden.

In de volgende speelronde ontvangt Anderlecht op zondag 26 februari om 18.30 uur leider Genk. Cercle Brugge speelt op zaterdag 25 februari om 18.30 uur thuis tegen KV Kortrijk.