Ραδιο αρβυλα: Ενας καθημερινος ραδιοφωνικος θεσμος.




Γεια σας, φιλτατοι ακροατες!
Ειμαι εδω για να μοιραστω μαζι σας μια αγαπημενη μου εκπομπη με πλουσιο ραδιοφωνικο παρελθον, το θρυλικο ""Ραδιο αρβυλα"".

Πριν απο 17 χρονια, μια παρεα γεματη ταλαντουχους καλλιτεχνες αποφασισε να ξεκινησει μια καθημερινη ραδιοφωνικη εκπομπη στον ρυθμο 9,84. Αν και ξεκινησε ως μια απλη ιδεα, το ""Ραδιο αρβυλα"" μετατραπηκε γρηγορα σε ενα καθημερινο ραδιοφωνικο θεσμο που αγαπηθηκε απο το συνολο του ελληνικου κοινο.

Το μυστικο της επιτυχιας του ""Ραδιο αρβυλα"" ειναι πολυσυνθετο. Καταρχας, οι παρουσιαστες, Αντης Παπαθεοδουλου, Σταυρος Θεοδωρακης, Αντωνης Κανάκης, Γιάννης Σταθόπουλος και Χρήστος Κιούσης, ηταν μια παρεα αληθινων φιλων που δεν δισταζαν να πειραζουν ο ενας τον αλλον και να γελουν απο καρδιας. Αυτη η χημεια μεταφεροταν στους ακροατες, οι οποιοι ενιωθαν οτι ακουν μια συζητηση με τους φιλους τους.

Επιπλεον, το ""Ραδιο αρβυλα"" ασχολουταν με οτιδηποτε απασχολουσε την ελληνικη κοινωνια, απο την πολιτικη και τα μεγαλα γεγονοτα μεχρι τα πιο ασυνηθιστα και αστεια συμβαντα. Οι παρουσιαστες δεν φοβονταν να εκφρασουν τη γνωμη τους, ακομα και αν αυτη δεν ηταν δημοφιλής.

Φυσικα, κανενα ραδιο δεν θα ειχε επιτυχια χωρις τους φανατικους ακροατες του. Το ""Ραδιο αρβυλα"" ειχε την τυχη να εχει ενα απο τα πιο πιστα ακροατηρια στην ελληνικη ραδιοφωνια. Οι ""αρβυλομανεις"", οπως αυτοαποκαλουνταν, ηταν ενα πολυμορφο συνολο ανθρωπων, απο νεαρους μεχρι ηλικιωμενους, απο φοιτητες μεχρι εργατες. Ανεξαρτητα απο το ηλικιακο η κοινωνικο επιπεδο τους, ειχαν ενα κοινο: αγαπουσαν το ""Ραδιο αρβυλα"".

Μετα απο 17 χρονια επιτυχημενης πορευσης, το ""Ραδιο αρβυλα"" συνεχιζει να ειναι ενα απο τα πιο δημοφιλη ραδιοφωνικα προγραμματα στην Ελλαδα. Οι παρουσιαστες του μπορει να εχουν μεγαλωσει, αλλα η χημεια και ο ενθουσιασμος τους παραμενουν αδιαλλακτοι. Και το πιο σημαντικο, οι ακροατες τους παραμενουν πιστοι.

Αν δεν εχετε ακουσει ποτε το ""Ραδιο αρβυλα"", σας το συνιστω ανεπιφυλακτα. Ειναι μια εκπομπη που θα σας κανει να γελασετε, να σκεφτειτε και, ενδεχομενως, να δειτε τον κοσμο με μια διαφορετικη ματια.