بالاترین؛ بیانیۀ دوم کمیتۀ موقت هماهنگی

کاربران محترم بالاترین، هم میهنان گرامی

حدود سه هفته از آغاز اعتراضاتِ گروهیِ کاربران بالاترین می گذرد. شاید چیزی نزدیک به دو هزار نظر در رابطه با مشکلات و اعتراضات کاربران فهیم بالاترین زیر لینک های گوناگون ثبت شده باشد که نگاهی گذرا به برخی از آنها واقعیت عینی این اعتراضات را به اثبات می رساند. صدها رأی مثبت به لینک های مربوط به "کمیتۀ موقت هماهنگی" را نیز در همین راستا ارزیابی می کنیم. این که بالاترین ایراداتی دارد که باعث نارضایتی بسیاری از کاربران اش شده است قطعی ست. این که این اعتراضات فراجناحی ست نیز قطعی ست؛ نگاهی به سیاهۀ کاربران معترض و سابقۀ نمایندگان شان، به عنوان کاربران مستقل، فراجناحی بودن اعتراضات را بخوبی نشان می دهد.

در اعتراضات اخیر، کاربران از طریق نمایندگان خود و ثبت نظرات شان و دادن رأی مثبت به لینک های مربوط به "کمیتۀ موقت هماهنگی" خواستار پاسخگویی مسئولین شدند. انتظار کاربران و نمایندگان شان واضح و عقلانی بود. واضح از این لحاظ که مشکلات برای عدۀ کثیری از کاربران کاملاً ملموس بوده و تأثیر سوء بر فعالیت شان در این مکان داشته است؛ لذا، نیازمند رسیدگی می باشد. عقلانی از این لحاظ که رفع برخی مشکلات اساسی که کاربران طالب آن هستند در بهبود روابط اجتماعی بین انسانهای پشت این نام های مجازی مؤثر خواهد بود. ناگفته پیداست که روابط قانونمندانه تر، کم حاشیه تر، و در کل بهتر بین کاربران از جوانب مختلف به نفع سایت بالاترین، به عنوان یک واحد اقتصادی، نیز هست. احتمال اینکه یک کاربر راضی فعالیت خود را در بالاترین بیشتر کند کم نیست. با کم شدن مشکلات، بهتر شدن روابط انسانی، قانونمندتر شدن اعمال مدیران و کاربران، انگیزۀ عمومی برای مراجعه به این محیط، چه به عنوان کاربر و چه به عنوان مراجعه کننده غیر عضو، بیشتر خواهد شد. مراجعین بیشتر هم، به لحاظ اقتصادی، به عدد و ارقامی قابل ترجمه است که برای هر مدیری می بایست حائز اهمیت باشد. لذا، عدم پاسخگویی مدیر بالاترین را به کاربران معترض این سایت عملی غیر عقلانی، با توجه به مواردی که در بالا ذکر شد، می دانیم. اما، جدا از عقلانیت، اخلاق نیز در سازمان ها، گروه ها و اجتماعات می بایست نقش پر رنگی داشته باشد تا عقلانیت مذکور به یک پیشرفت پایدارتر و همه جانبه، و نه فقط اقتصادی، بیانجامد. نظر "کمیتۀ موقت هماهنگی" این است که عقلانیت اقتصادی و اخلاق می بایست همزمان در هر سازمان و شرکت و اجتماع و سایت و روزنامه ای موجود باشد تا بتوان به سمت یک پیشرفت پایدار و همه جانبه گام برداشت.

آنچه تا کنون ما از اخلاق آموخته ایم، از طریق ادبیات پر بارمان، از طریق دین اکر دیندار هستیم، از طریق فلسفه اگر به آن معتقد هستیم، از طریق قانون و یا دیگر پدیده های فرهنگی، بی اعتنایی به انسانها در آن تجویز نشده است. برای هر کدام از موارد بالا مثال های فراوانی موجود است که تنها به یک مورد بسنده می کنیم: چو عضوی به درد آورد روزگار / دگر عضوها را نماند قرار / تو کز محنت دیگران بی غمی / نشاید که نامت نهند آدمی. براستی، عدم پاسخگویی به عده ای کاربر محترم معترض را که تا کنون اعتراضات خود را به طور منظم و محترمانه ارایه کرده اند، چگونه باید تحلیل کرد؟ گیریم که هیچ کدام از مطالبات شان موجه و عملی نباشد، پاسخ آن آیا بی اعتنایی ست؟ بر گردید و شعر بالا را دوباره بخوانید.

به این ترتیب، مدیر و صاحب این مکان، هر آن کس که واقعاً هست – چون ما حتی دقیقاً نمی دانیم که آیا آقای یحیی نژاد در این مکان هنوز نقشی دارد یا نه، از دو زاویه نمرۀ قبولی نمی گیرد: عقلانیت و اخلاق. هر چند از زاویۀ عقلانیت صرفاً اقتصادی ممکن است این مکان هنوز بازدهی داشته باشد، برآورد ما این است که این بازدهی پایدار نخواهد بود و در دراز مدت موجب گرفتاری مدیر و این سایت خواهد شد مگر این که مسئول اصلی این سایت در پی اصلاحاتی بر آید. از آنجا که عملکرد بالایاران محترم نیز می بایست علی القاعده از سیاست کلان سایت پیروی کند، ما هرگونه نقص و ایراد در عملکرد بالایاران را پرتویی از عملکرد ضعیف مدیر این مکان می دانیم. لذا، برای آخرین بار، از مدیر سایت دعوت می کنیم تا با حضور خود در جمع ما پاسخگوی اشکالاتی که گروه معترضین عنوان کرده اند باشد. همانطور که قبلاً اشاره کردیم، "کمیتۀ موقت هماهنگی" با استقبال از اقدامات مثبت و ملموس از جانب مدیر این مکان، قول هر گونه همکاری را برای آسان نمودن روند اصلاحات و رفع مشکلات کاربران می دهد. لذا، تا یک هفته بعد از صدور این بیانیه منتظر پاسخ مدیر محترم بالاترین خواهیم ماند و بعد از آن راهکارهای احتمالی و نظر "کمیتۀ موقت هماهنگی" در کل اعلام خواهد شد.

متحد در راستای حل مشکلاتمان بمانیم!

کمیتۀ موقت هماهنگی

پنج‌شنبه، ۱۵ مرداد ۱۳۹۴